WILD

Printre dinozauri.....

Lupta leilor

Leul


Desi pana acum circa 10.000 de ani magnificul leu era, dupa om, cel mai raspandit mamifer terestru mare, astazi leul asiatic este pe cale de disparitie, iar leul african este declarat specie vulnerabila.
In prezent numai 6 subspecii mai populeaza savanele.
Ursii grizzly au devenit specie amenintata cu disparitia

Ursii grizzly au fost numiti saptamana aceasta specie amenintata cu disparitia in provincia canadiana Alberta, potrivit Reuters.
Din acest motiv, guvernul va putea invoca masurile de protectie pentru a restrictiona accesul in habitatul ursilor. In plus, interdictia pe patru ani la vanatoarea de ursi va putea fi prelungita.
Tigrul siberian

Cunoscuta si sub numele de tigru de Amur sau tigru manciurian, acesta subspecie de tigru reprezinta ce mai mare felina din prezent. Arealul sau original cuprindea padurile intinse din nord-estul Chinei, peninsula coreeana, estul Siberiei si Mongolia. Astazi nu mai este intalnit decat intr-o mica rezervatie din China si in zona dintre raul Ussuri si fluviul Amur. Cercetatorii au declarat ca la nivelul anului 2007 traiau in estul Siberiei intre 480 si 520 de exemplareO serie de documentare....cu si despre lumea animalelor

  


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...