luni, 4 octombrie 2010

Programul karmic, fenomenul "sufletelor pereche" si dreptul divin

- continuare

O perspectiva hermetica cu privire la fenomenul "sufletelor pereche" si cu privire la alte relatii multi-incarnationale


(Relatii care au loc si se desfasoara in decursul mai multor incarnari, deci relatii ce dureaza prin incarnari multiple)


Deşi termenul „suflet pereche” este folosit îndeobşte spre a descrie un spectru destul de larg de relaţii umane, din perspectivă Hermetică el se referă la un fenomen foarte specific şi destul de neobişnuit. El înseamnă mult mai mult decât o intensitate neobişnuit de mare a iubirii umane, sau un grad neobişnuit de mare de raport între oameni. De fapt el este tipul de relaţie cea mai intimă şi de cea mai lungă durată care poate exista între două fiinţe umane.
Acest fel de întrepătrundere de vieţi are loc la nivelul Individual al Sinelui, şi începe în momentul în care un Sine Superior uman singular [adică unul singur, nu mai multe], proiectează original două Sine Individuale întru acelaşi moment al spaţiu-timpului. De obicei, atunci când un Sine Superior uman (Corpul nostru Mental Etern) creează sau proiectează o cuantă a Sa Însăşi în tărâmul temporal, el proiectează numai o cuantă din Sine Însuşi într-un moment temporal singular – astfel ia „naştere” un Sine Individual, care îşi începe ciclul de încarnări întru tărâmul material.
Un astfel de Sine Individual (un corp mental temporal), odată ce a fost proiectat întru cursul de spaţiutimp, coboară în mod repetat în tărâmurile astral şi material, spre a se încarna fizic. În decursul încarnărilor unui astfel de Individ, se vor dezvolta multe relaţii şi iubiri umane, care se vor întinde îndelungul multor vieţi, însă nici una nu se va califica drept un fenomen„suflet pereche” adevărat, indiferent de intensitatea sau importanţa ei.
Un fenomen „suflet pereche” adevărat are loc numai atunci când un Sine Superior uman proiectează / creează două Sine Individuale noi (corpuri mentale temporale) întru / la acelaşi moment de spaţiutimp.
Când are loc acest lucru, atunci cele două Sine Individuale sunt încolăcite în mod inexorabil
pentru toată durata rămasă a existenţelor lor. Cu alte cuvinte, ele se vor încarna împreună în decursul
întregii lor existenţe, de fiecare dată afectându-şi direct şi reciproc într-un fel sau în altul vieţile şi
dezvoltarea. Pe măsură ce aceste Sine Individuale progresează împreună prin întinderea de spaţiu-timp proprie lor, ele se vor ţese împreună progresiv şi, în planul material, vor părea că se îmbrăţişează reciproc ca doi şerpi încolăciţi.
Această încolăcire continuă până în momentul în care oricare dintre cele două Sine Individuale ajunge la finalul temporal al ciclului lui de încarnare, şi îşi re-uneşte permanent cuanta lui de Conştientizare mentală temporală cu Sinele Superior propriu (Corpul Mental Etern). Deseori, ambele Sine Individuale „suflete pereche” vor ajunge simultan la maturitate, dar nu întotdeauna. Atunci când cele două nu ajung simultan la maturitate, Individul care o atinge mai întâi poate alege să-şi păstreze Individualitatea în tărâmul astralo-mental, spre a-şi afecta „sufletul-pereche” direct din acel tărâm şi astfel să continue să ajute în dezvoltarea „perechii” lui.
În timpul fiecărei încarnări ca fiinţe umane, Sinele Individuale vor forma un anume tip de relaţie.
Relaţii comune pentru „sufletele pereche” sunt: părinte-copil, fraţi, mentor-discipol, „cei mai buni”
prieteni, şi cea mai puternică dintre toate, iubiţi sau parteneri de viaţă. Fiecare dintre aceste relaţii este mult încărcată în termeni de semnificaţie karmică, şi aparţine direct de dezvoltarea maturităţii Sinelor Individuale implicate.Esenţa fenomenului „suflete pereche” este aceea a unei manifestări foarte puternice şi concentrate a
Forţei Universale (sau Principiului Universal) a Atot-Iubirii, la nivelul de existenţă personal (timpspaţiu- materie). Cele două Sine Individuale îşi dau naştere reciproc, se iubesc reciproc şi se învaţă reciproc, iar şi iar, îndelungul întregii lor existenţe. Armonizarea lor este aşa de mare, încât de-a lungul timpului, încarnările lor devin în multe privinţe, ca nişte imagini în oglindă astralo-mentale reciproce.
Însă doar pentru că ele sunt „suflete pereche” asta nu este o garanţie că relaţiile lor vor fi „perfecte”,
„uşoare”, sau că vor avea „final fericit”. Nici nu este o garanţie că oricare dintre persoanele incarnate vor fi conştiente că sunt „suflete pereche” adevărate. În cele din urmă, nu contează dacă în timpul încarnării, există sau nu la nivelul personal o conştientizare a acestei relaţii.
Pentru mine, sunt două motive principale pentru care nu contează acest lucru. Primul este că toate
relaţiile noastre cu ceilalţi ar trebuie tratate ca şi cum ele ar fi relaţii cu „sufletul pereche” (adică făcute cu sinceritate, onestitate, respect şi iubire). Şi al doilea, poate de o importanţă egală, e greu să ştii cu siguranţă că cineva este „sufletul tău pereche”.
De fapt există numai două căi de a fi sigur de asta, ambele bazându-se pe percepţia personală directă, şi ambele fiind predispuse spre autoamăgire, şi spre influenţa unei dorinţe emoţionale a unui rezultat afirmativ.
Una dintre metode constă în a dobândi conştientizarea conştientă asupra încarnărilor vieţilor trecute
până la gradul în care le poţi revedea la voinţă, şi de fapt, ţi le poţi „aminti”. Aceasta este efectuată mai întâi prin focalizarea şi aşezarea conştientizării tale conştiente înlăuntrul nivelului Individual (sau Tiphareth) al Conştientizării de Sine. [În limbajul Arheului de vindecare de sine: înlăuntrul „corpului mental solitar” sau înlăuntrul „regiunilor de Foc şi de Aer ale corpului mental temporal”.] Apoi permite Conştientizării tale să se extindă uşor cu Focul [deci în regiunea de Foc], până ce-ţi poţi percepe Sinele Individual propriu ca şi cum te-ai situa uşor „deasupra” sa. Dacă vezi că Sinele Individual propriu este încolăcit cu un alt Sine Individual, şi că ele au fost încolăcite încă din momentul mutual al originii lor temporale, atunci aceasta este o indicaţie a unei relaţii „suflet pereche” cu un alt „Sine Individual”.
Însă, trebuie să verifici dacă aceasta este sau nu o proiecţie auto-iluzorie a unei dorinţe înrădăcinate
emoţional, de a fi într-o asemenea relaţie cu un alt Individ sau persoană. Bineînţeles, dacă ai fost
capabil într-adevăr să-ţi concentrezi conştientizarea înlăuntrul Sinelui tău Individual, atunci nu va fi
implicată nici o motivaţie emoţională, însă acolo stă şi testul – ţi-ai focalizat într-adevăr conştientizarea? Un alt test este dacă poţi face sau nu ca Individul încolăcit să dispară din percepţia ta. Dacă poţi schimba percepţia iniţială, atunci e probabil să nu fi fost o percepţie de încredere. Însă şi aici există o posibilitate mare de auto-amăgire – te poţi convinge pe tine că nu poţi schimba „percepţia”, în caz că ai o dorinţă emoţională adânc înrădăcinată ca „percepţia” ta să fie una precisă?
Aşa că, presupunând că percepţia ta este aceea că Sinele tău Individual este încolăcit cu un alt Sine
Individual, şi că ai verificat această percepţie spre satisfacerea ta, atunci trebuie să priveşti îndeaproape şi să vezi unde v-aţi încarnat împreună amândoi. Proiectează-ţi conştientizarea „în jos” şi „întru” câteva din acele încarnări, şi vei ajunge să-ţi „recunoşti” „sufletul pereche” aşa cum a fost în acele vieţi anterioare. Vei vedea că, chiar dacă personalitatea sa este uşor diferită în fiecare caz, prin fiecare faţă străluceşte o esenţă recognoscibilă.
Apoi, folosind conştientizarea ta mundană (în sensul ei holistic de a fi o combinaţie intenţională a
tuturor nivelurilor disponibile de Conştientizare de Sine), „scanează” oamenii din viaţa ta în căutarea acestei esenţe pe care ai perceput-o ca aparţinând „sufletului tău pereche”. Un MARE avertisment aici este acela că, conştientizarea ta mundană include natural şi corpul tău emoţional şi toate motivaţiile lui posibil subconştiente.
Cealaltă metodă de încredere de care sunt conştient (dar în egală măsură susceptibilă spre autoiluzionare, respectiv de neîncredere) se bazează pe percepţia directă a unei semnături de energii fizice anume care se dezvoltă între două „suflete pereche” încarnate, atunci când ele se află ambele în proximitate spaţială fizică unul de altul. Este comun ca „sufletele pereche” adevărate să experimenteze această energie fizică fără să ştie ce este. Şi este mult mai comun ca doar unul din pereche (acela mai sensibil natural sau acela cu simţurile antrenate) să o perceapă. Această energie poate aduce o dependenţă foarte mare, în sensul ca unul să tânjească de-a dreptul după prezenţa celuilalt, şi să se simtă „abătut” temporar atunci când distanţa fizică devine prea mare. Această energia fizică hrăneşte ambele persoane, şi este cauzată de energiile mentale şi astrale care sunt cauzate de asemenea atunci când două „suflete pereche” vin în proximitate fizică unul de altul. Aceasta este o consecinţă fizică a manifestării puternice şi concentrate a Forţei Universale a Atot-Iubirii la nivelul de existenţă personal (spaţiu-timp-materie).
De fapt este foarte dificil (cel puţin pentru mine) de a descrie cu precizie senzaţia fizică a acestei
energii, deoarece astfel de percepţii sunt intim subiective. Însă în termeni generali, ea este simţită fizic foarte plăcut, electric, scăpărătoare şi ca şi cum s-ar putea menţine pentru totdeauna. Nu vreau să recunosc, dar de fapt este acel tip de lucru pe care cineva îl recunoaşte numai atunci când este experimentat. De obicei, dacă există dubii în momentul experienţei, atunci e probabil să percepi altceva şi nu această energie. Însă este uşor să interpretezi greşit emoţiile foarte puternice şi / sau dorinţa sexuală ca fiind aceste energii anume, aşa că ai grijă.
Se pare că există o arie limitată de spaţiu înăluntrul căruia este simţit acest efect fizic. Dacă ea nu este mărită conştient de vreunul dintre cei doi (sau de amândoi), atunci se pare că este limitată natural în jurul a 9 metri. Această distanţă „naturală” pare să se mărească substanţial atunci când două „suflete pereche” rămân în raza vizuală reciprocă, şi bineînţeles, prin efort conştient poate fi extinsă cât de mult se doreşte.
După cum am afirmat anterior, această energie fizică, care se formează atunci când două „suflete
pereche” adevărate se află în proximitate fizică unul de altul, este cauzată de o dinamică energetică
similară care se formează la nivelurile astral şi mental, atunci când cei doi se află în proximitate fizică.
Deşi între două „suflete pereche” există întotdeauna în joc o dinamică energetică la nivel mental,
această dinamică se schimbă substanţial, şi este mult amplificată atunci când cei ele se află în
proximitate fizică. La nivel mental, ea se vede ca o strălucire radiantă a cărei nuanţă depinde de
maturitatea celor două „suflete pereche” – este o radianţă mutuală. Această radiere cauzează o excitare asupra materiei astrale care înconjoară cele două „suflete pereche”, materie astrală care devine rapid foarte colorată şi activă în mişcare (de obicei circulară).
Aşa că dacă simţi că percepi semnătura de energie specifică unui „suflet pereche” faţă de o altă persoană, atunci poţi investiga mai departe la nivelurile astral şi mental. Dar repet, şi această metodă este deschisă auto-iluzionării şi necesită un grad foarte înalt de sinceritate cu sine.
În cele din urmă, nu contează dacă cineva este sau nu „sufletul tău pereche”; cel puţin până ce unul sau ambii Indivizi se apropie de finalul ciclului de încarnări proprii. Atunci, acest aspect devine destul de important, dar până atunci apare siguranţa cu privire la cel care-ţi este suflet pereche. Motivul pentru care în acel punct acest fapt capătă o importanţă vitală, are de-a face cu soluţionarea finală a Karmei mutuale dintre cele două Sine Individuale. În acel punct, această karmă trebuie să fie soluţionată conştient şi intenţionat, proces ce poate dura câteva vieţi spre a fi realizat.
„Sufletele pereche” sunt binecuvântate cu oportunitatea de a-şi dezvolta un grad de intimitate care nu
se realizează în majoritatea relaţiilor interumane. Această intimitate poate fi folosită de ambele
persoane spre a-şi grăbi procesul de maturizare individuală şi / sau mutuală, şi spre a obţine aşadar
Eliberarea finală mai repede decât ar fi „nivelul de timp mediu” de obţinere a Eliberării. Şi chiar atunci când nu este realizat acest grad extraordinar de intimitate, relaţia care încă există între cele două „suflete pereche” va „agita” şi va „accelera” karma (adică va scurta decalajul de timp dintre acţiune şi consecinţă) fiecăruia într-un asemenea grad încât evoluţia lor să fie chiar şi aşa grăbită dincolo de ceea ce s-ar numi „nivelul mediu” de evoluţie. Acest efect se măreşte exponenţial atunci când cele două persoane se află în proximitate fizică, datorită energiilor fizico-astralo-mentale care apar într-o asemenea circumstanţă.
Relaţia de „suflet pereche” prezintă de asemenea o povară specială pentru ambii indivizi, datorită
gradului înalt de intimitate emoţională şi mentală pe care o produce. Ataşamentul la aceste niveluri
este aşa de important încât atunci când este întrerupt de către circumstanţele vieţii, ambele persoane
experimentează o pierdere emoţională şi mentală foarte adâncă, şi această pierdere poate cauza o
tristeţe istovitoare. Este obişnuit pentru un „suflet pereche” „să moară de inimă frântă” după ce i-a
murit fizic „perechea”; în special dacă cei doi erau iubiţi sau dacă manifestau o relaţie părinte-copil şi copilul a murit primul. Adiţional, rănile emoţionale care apar în timpul relaţiei lor vor fi simţite mai adânc şi mai dureros de ambii indivizi, decât ar fi simţite în relaţiile umane „obişnuite”. Pe de altă parte, pe măsură ce armonia lor astrală şi mentală creşte odată cu timpul, ei sunt înzestraţi să resolve mai bine orice probleme care apar şi să vindece orice răni ar rezulta.


Din populaţia umană încarnată curent a pământului, aproximativ 10% suntem împerecheaţi cu un
adevărat „suflet pereche”. Acest fapt este destul de remarcabil având în vedere că incidenţa actuală
globală a acestui fenomen între Sine Individuale umane (încarnate şi dezîncarnate) are loc mai puţin de 1% ca procentaj. Însă în timp ce acest fenomen este relativ rar între oameni, este destul de comun între alte tipuri de Sine Individuale, şi de fapt, multe tipuri de Sine Superioare creează / proiectează exclusive în această manieră (de exemplu Sinele Superioare care sunt responsabile pentru formele de viaţă minerale). Cu alte cuvinte, multe tipuri de Sine Superioare creează / proiectează în mod normal cantităţi mari din Ele Însele în acelaşi moment al spaţiu-timpului; însă în ceea ce priveşte Sinele Superioare umane, acest fenomen are loc foarte rar, şi atunci când are loc, implică numai două Sine Individuale odată.
Dimpotrivă, există alte relaţii multi-incarnaţionale care apar comun între oameni dar care nu sunt
comune între alte tipuri de Sine Individuale (şi în multe cazuri nu apar absolut deloc între anumite
tipuri de Sine Individuale). Cele mai comune relaţii multi-incarnaţionale apar din karma
interpersonală. De exemplu o persoană omoară o altă persoană şi datorită consecinţelor karmice ale
acţiunii ei, se va încarna de repetate ori alături de cealaltă persoană, până când aspectul karmic dintre
ei este finalmente rezolvat. Deşi acesta este un exemplu extrem şi negativ, instigatorul acestui tip de
relaţii multi-incarnaţionale poate fi orice element care dezvoltă un aspect karmic (pozitiv şi / sau negativ) între oameni, aspect karmic care nu este rezolvat în viaţa în cursul căreia apare. Aceste relaţii se pot întinde de la o singură încarnare succesivă împreună a celor vizaţi, până la mii de încarnări împreună.
A doua relaţie comună multi-incarnaţională care apare între oameni este înrădăcinată la nivelul Sinelor Superioare corespunzătoare (şi separate). Înlăuntrul tărâmului etern, Sinele Superioare experimentează afinitate cu alte Sine Superioare. Pentru ochiul mental, aceasta este indicată de către „proximitatea” lor unul faţă de altul – Sinele Superioare care apar „apropiate împreună”, se înfăţişează aşa deoarece sunt similare în natura lor esenţială şi pentru că experimentează o „afinitate” între ele. Caracterul lor comun / similaritatea lor le atrage împreună, să spunem aşa, ceea ce este exprimat prin Sinele Individuale proiectate de ele. Astfel, Sinele Individuale ce sunt proiectate de către Sinele Superioare care împărtăşesc afinitatea după cum s-a afirmat anterior, se vor încarna deseori împreună şi vor manifesta de asemenea un tip de afinitate mundană. Aceste relaţii sunt invariabil de într-ajutorare şi se intend deseori de-a lungul a sute de încarnări, dacă nu de-a lungul întregii existenţe temporale ale Indivizilor cu privinţa.
A treia relaţie comună multi-incarnaţională este aceea împărtăşită de Sinele Individuale proiectate de
acelaşi Sine Superior (dar în momente diferite ale spaţiu-timpului). În multe privinţe, fenomenul este
similar unei relaţii tip „suflete pereche”, dar nu este atât de intens şi nici atât de important karmic.
Similar fenomenului „suflete pereche”, asemenea persoane vor împărtăşi un caracter comun extraordinar care poate rezulta într-o relaţie care le transformă adânc (şi deseori chiar rezultă într-o asemenea relaţie).
Pentru persoana „obişnuită”, nu este foarte obişnuit să întâlnească faţă în faţă o altă proiecţie încarnată a propriului Sine Superior, ci ele sunt întâlnite mai probabil sub forma unor influenţe venite de departe, cum ar fi un autor ale cărui scrieri te inspiră cu adevărat, sau o persoană ale cărei realizări de viaţă te inspiră cu adevărat şi rezonează cu tine. Însă, pe măsură ce Sinele Individual se maturizează şi se apropie de Eliberarea sa finală, întâlnirile faţă în faţă cu o altă proiecţie a Sinelui Superior devin tot mai comune cu fiecare încarnare succesivă, până când la finalul ciclului de încarnări al unui Individ, viaţa lui este plină la propriu cu întâlniri şi relaţii cu alţii care împărtăşesc cu el acelaşi Sine Superior.
Este uşor să recunoşti o altă proiecţie a propriului Sine Superior dacă modifici şi extinzi focalizarea
conştientizării tale personale, astfel încât tu, în esenţă, să devii propriul Sine Superior. Din această
perspectivă, sunt „vizibile” toate Sinele Individuale proiectate de Sinele tău Superior, aşa că atunci
devine doar o chestiune de investigare spre a şti care dintre ele sunt încarnate în acelaşi timp ca şi tine, şi dacă persoana respectivă este sau nu între ele. De asemenea este destul de posibil să-ţi recunoşti pur şi simplu propriul Sine Superior manifestat înlăuntrul unei alte persoane, dar şi asta presupune o familiaritate profundă cu nivelul Sine Superior al propriei conştientizări.
Întâlnirile faţă în faţă cu alte încarnări ale propriului Sine Superior sunt marcate de o încărcătură
energetică fizică, astrală şi mentală similară cu cea generată de adevăratele „suflete pereche”, însă în
acest caz, ea este mult, mult mai puţin intensă. Din moment ce aceste întâlniri nu poartă cu ele gradul de intensitate al „sufletelor pereche”, ele tind să fie mai puţin emoţionale şi mai mult intelectuale, şi în general, umplute cu o francheţe degajată.
Deşi fiecare dintre aceste relaţii multi-incarnaţionale, sunt în esenţă manifestări specifice ale Forţei
Universale a Atot-Iubirii la un nivel personal, fenomenul de „suflete pereche” este cel mai puternic şi mai important dintre toate. Atunci când are loc, el indică o necesitate mutuală de a învăţa calea potrivită spre a experimenta, manifesta şi exemplifica Forţa Universală a Atot-Iubirii în mod anume la un nivel personal. Pe măsură ce acele două „suflete pereche” se maturizează prin ciclul lor de încarnări împreună, ele se ajută pentru totdeauna unul pe celălalt înspre împlinirea acestei necesităţi covârşitoare.
Toate cele bune,
Rawn Clark, 30 Octombrie 2005

Programul karmic si dreptul nostru divin
Interviu cu Dragos Ovidiu Argesanu, medic si scriitor

Dreptul divin - ce avem si ce nu avem voie sa facem.
Fiecare om si-a determinat cumva, din trecut, starea in care se afla.
KARMA POZITIVA vs KARMA NEGATIVA


Despre diagnosticarea karmei si despre modalitatile prin care ne putem intui nivelul de evolutie spirituala.
Interviu cu Aurora Sitarus, numerolog


INTREBARE:
De ce m-am incarnat in zodia care ma reprezinta? De ce m-am nascut in aceasta zodie?
Mai jos gasiti o prezentare succinta a zodiilor, analizate din punct de vedere karmic.

BERBEC - În vietile anterioare, individul a pus mare accent pe formarea propriei sale personalitãti. Are multã energie de consumat, acumulatã pe parcursul mai multor vieti în care s-a luptat pentru viata sa cu toatã puterea. A fost un temerar, un om curajos, care a trãit viata la intensitate maximã, convins cã nu trebuie sã lase viata sã treacã fãrã a actiona cu toatã forta si fãrã a-si manifesta individualitatea. Uneori a abuzat de energia pe care a avut-o, alteori a canalizat-o în scopuri eroice, fiind un luptãtor, pentru cã si-a pus energia în slujba altora, pentru care s-a luptat. Acum are atât de multã energie, încât o canalizeazã adeseori în directi gresite, spre agresivitate sau violentã, de aceea principala sa lectie de viatã tine de controlarea acestei mari cantitãti de energie. E obisnuit – din vietile anterioare – cã poate rezolva totul prin forta fizicã, asa cum vrea el, stiind cã forta e cea mai bunã solutie de a-si croi drumul prin viatã, de aceea va fi tentat sã o foloseascã si acum exagerat de mult, adeseori provocând traume sau rãni celorlalti. Dacã va gãsi calea de a-si valorifica energia la justa valoare – prin sport, muncã sau alt gen de actiune ce necesitã energie fizicã – îsi poate împlini lectia karmicã ce îi cere o mai mare atentie asupra modului în care actioneazã. Nu este genul de om care stã pe marginea vietii ci va lupta si acum cu aceeasi fortã pentru a-si crea viata pe care o doreste. Se va manifesta cu egoism încercând sã se punã pe sine în valoare, dar adeseori valoarea sa se confundã cu forta pe care o degajã.

TAUR – Faptul cã subiectul s-a reîncarnat în zodia Taurului nu este deloc întâmplãtor, trãsãturile acestei zodii fiind exact cele care i-au lipsit în viata anterioarã si cãrora acum trebuie sã le acorde cea mai mare atentie. În vietile anterioare individul a pus mare accent pe bani, pe valorile materiale ale vietii, a încercat sã se înconjoare numai de valori concrete, palpabile, care sã-i inspire un anume confort si sã-i asigure o viatã linistitã. A dorit sã simtã cã are ceva ce îi apartine, fie cã avutia sa era sub formã de lucruri, bani, sau persoane. Totusi, din aceastã dorintã a sa de a se atasa de ceea ce îi apartinea, a nãscut o mare iubire fatã de tot ceea ce îl înconjoarã. Evident, iubirea sa a luat diverse forme, de la iubirea pentru bunuri materiale, pânã la iubirea de oameni, dar cãtre acele lucruri si acei oameni care îi confereau o anume sigurantã si încredere. Totusi, iubirea sa a putut ajunge usor la extreme: dragostea de bani si bunuri poate sã se fi transformat în lãcomie sau avaritie, dragostea de oameni s-a putut transforma în posesivitate si gelozie sau chiar în limitarea libertãtilor celui drag prin transformarea lui într-un supus al plãcerilor proprii. A cãutat securitatea în viatã, dar nu a stiut sã ofere prea mult în schimb. A cãutat o viatã fãrã griji materiale în care totul sã fie bine organizat, fãrã a întâmpina greutãti în evolutia existentei sale. E posibil chiar sã fi avut o viatã anterioarã banalã, supusã doar plãcerilor primare ale individului: mâncare, somn, odihnã, bani, sex, dar fãrã sã îsi extindã orizonturile dincolo de simplele nevoi ale simturilor. În aceastã viatã, din nevoia sa majorã de securitate, trebuie sã învete sã ofere si altuia din binele sãu, sã se dãruiascã celor pe care îi iubeste, sã se detaseze de simplele nevoi primare, sã îsi valorifice talentele cu care a fost înzestrat. Poate atinge nivelul de bine si confort din viata anterioarã numai prin muncã si dedicatie totalã muncii sale.

GEMENI - Faptul cã subiectul s-a reîncarnat în zodia Gemenilor nu este deloc întâmplãtor, trãsãturile acestei zodii fiind exact cele care i-au lipsit în viata anterioarã si cãrora acum trebuie sã le acorde cea mai mare atentie. Individul suferã de o karmã intelectualã si comunicationalã, deoarece în viata anterioarã a acumulat foarte multe cunostinte - ceea ce în aceastã existentã îl va face sã atingã un nivel intelectual ridicat, având la bazã cunostintele adunate de-a lungul mai multor reîncarnãri - dar cunostintele sale au fost dezorganizate, punând mai mult accent pe cantitate decât pe calitate, dorind sã facã prea multe în acelasi timp, fãrã a mai aprofunda. Desi a aflat multe lucruri importante despre viatã, nu a reusit sã punã teoria în practicã, devenind un teoretician perfect, dar ce pãcat cã teoria sa nu foloseste adeseori la nimic... În aceastã încarnare poate fi atras de multe laturi intelectuale, va citi mult, se va interesa de domenii care l-au atras si în vechime, dar pe cât de mult va acumula, pe atât de greu va fi sã exprime ceea ce a acumulat. Acesta este planul asupra cãruia va trebui sã acorde cea mai mare atentie: planul comunicãrii, acesta fiind unul din planurile la care a acumulat cele mai mare lacune în vietile anterioare. Desi a adunat informatie prin studiu, cãlãtorii, conversatii, lecturã, scoalã, nu a comunicat tot ceea ce a învãtat sau nu a utilizat corect tot ce a aflat. Subiectul are acum un mesaj de transmis lumii, de aceea e obligatoriu sã gãseascã o cale intelectualã de a spune celorlalti ceea ce stie, deci sã se punã în sprijinul lumii la nivel cât mai larg (public). E posibil ca în aceastã existentã sã urmeze unul din studiile pe care nu le-a încheiat în viata anterioarã, de aceea, dacã în timpul tineretii nu a luat-o pe calea pe care karma i-a trasat-o, e foarte posibil sã porneascã pe calea respectivã chiar si mai târziu în viatã, dupã ce a ating maturitatea. Subiectul trebuie sã descopere o cale de exprimare a gândurilor si cunostintelor sale la nivel mai larg, prin literaturã, contact cu publicul, învãtãmânt, presã, scoalã, cãlãtorii, comert, transporturi.

RAC - Indicã o karmã emotionalã. În viata anterioarã, individul nu a reusit sã-si manifeste iubirea profundã fatã de cei dragi, desi a stiut ce e iubirea, dar nu a reusit sã-si canalizeze iubirea spre un scop constructiv, cum ar fi formarea unei familii. Acum familia este totul pentru el, dar trebuie sã lupte din greu pentru a se simti undeva „acasã”, apartinând unui mediu bine închegat. Acum trebuie sã-si focalizeze toatã atentia si grija fatã de cei de acelasi sânge si fatã de cei alãturi de care îsi va crea un univers intim. În aceastã viatã are un spirit de familie bine dezvoltat care are la bazã lipsa familiei în viata precedentã. I-a lipsit familia, dragostea si protectia pãrinteascã în viata precedentã, tocmai de aceea, pentru a contrabalansa lipsurile de atunci, va face din familie unul din scopurile esentiale ale vietii sale. Acum trebuie sã învete sã ofere iubire si afectiune fãrã a astepta ceva în schimb, sã gãseascã o tintã a prea plinului emotional de care dispune, dar fãrã a privi afectiunea ca un schimb egoist, ci ca pe un dar neconditionat pe care cei din jurul sãu îl meritã. Totusi aceastã afectiune poate avea o laturã posesivã, dorind sã îi tinã legati de el pe cei cãrora le oferã dragoste, aceastã tendintã nãscându-se din lipsa unei aparente la o familie sau la un mediu intim în viata anterioarã, i-a lipsit atât de mult familia în viata precedentã încât acum are tendinta de a-i tine total dependenti de el, strâns atasati pe toti cei pe care îi iubeste, dintr-o fricã inexplicabilã cã i-ar putea pierde. Luptã pentru a simti securitatea în plan emotional si familial tocmai pentru cã în viata precedentã aceasta i-a lipsit sau a fost foarte oscilantã.

LEU – În viata anterioarã, individul a dezvoltat un puternic ego care l-a condus spre posturi importante, având o influentã asupra mai multor oameni. Orgoliul l-a dus cãtre o treaptã superioarã în societatea din care fãcea parte, foarte posibil într-un domeniu politic sau artistic. Dorea sã fie el centrul atentiei, sã fie lãudat, recompensat, de aceea e foarte posibil sã fi avut un rol important în mediul în care a trãit, poate chiar în fruntea unei anumite colectivitãti. A încercat sã îsi trãiascã viata la intensitate maximã, sã obtinã din existenta sa toate onorurile pe care le-a visat, si este posibil chiar sã se fi bucurat de o anume glorie, în functie de contextul general al studiului de fatã. A atins si detinut puterea sau a fost instrument al puterii, dedicându-si toatã energia în scopul exercitãrii puterii asupra altora. Chiar dacã nu el direct a fost capul acestei puteri, atunci el a fost parte integrantã din anumite sisteme de conducere ale timpurilor respective, pentru cã a trãit în vremuri de glorie, în vremuri importante pentru istorie.

FECIOARA – Faptul cã subiectul s-a reîncarnat în zodia Fecioarei nu este deloc întâmplãtor, trãsãturile acestei zodii fiind exact cele care i-au lipsit în viata anterioarã si cãrora acum trebuie sã le acorde cea mai mare atentie. În vietile anterioare nu a pus suficient accent pe muncã si datorie, abordând o atitudine pasivã. Trebuie sã învete sã se sacrifice pentru altii si sã lucreze mai mult în avantajul altora, fie cã e vorba de un singur om sau de o întreagã comunitate. Trebuie sã uite de propria persoanã pentru ceilalti, cãrora sã li se dedice cu responsabilitate. Va trebui sã aibã mereu pe cineva de care sã aibã grijã, dar fãrã a cere vreodatã recunostinta sau rãsplata acestora. Adeseori va fi nevoit sã accepte umilinta si efortul peste mãsurã, vãzând cã altii au de câstigat de pe urma sa. Acum i s-au conferit calitãti intelectuale aparte cu care trebuie sã-si analizeze perpetuu viata pe care o trãieste. Nu trebuie sã lase nimic la voia întâmplãrii, ci sã încerce sã-si organizeze eficient viata. Trebuie sã ajungã pânã acolo încât, prin organizare eficientã, sã-si poatã controla propria viatã pânã în cele mai mici detalii. Va putea sã se ridice pe o treaptã superioarã, dar numai prin muncã si mari greutãti, dar cu atât mai solid îi va fi succesul. Trebuie sã lase ceva concret în urma sa, ca sã simtã cã viata sa n-a fost irositã, ci a fost una productivã. Totusi, va avea datoria de a-i servi pe altii pin tot ceea ce face, deci trebuie sã accepte adeseori pozitii inferioare sau sã poarte în spate o viatã întreagã pe altii.

BALANTÃ – Faptul cã subiectul s-a reîncarnat în zodia Balantei nu este deloc întâmplãtor, trãsãturile acestei zodii fiind exact cele care i-au lipsit în viata anterioarã si cãrora acum trebuie sã le acorde cea mai mare atentie. Nu a pus suficient accent pe uniune, nu a putut sã se dedice unui partener de viatã si sã fie pe placul acestuia, cãsãtoria nu a fost punctul central al vietii sale si a fãcut mari eforturi de a reusi în acest plan. În aceastã viatã trebuie sã i se dedice în totalitate partenerului de viatã, rãspunzând asteptãrilor acestuia. Trebuie sã învete legea reciprocitãtii si a adaptãrii dupã orice tip uman, deci nu trebuie sã uite nici o clipã cã relatiile inter-umane nu sunt perfecte, ci trebuie dezvoltate cu ajutorul unei imense tolerante, a unei mari întelegeri si capacitãti de acceptare a diferentelor dintre oameni. Trebuie sã-si dezvolte o mare capacitate de a se ajusta pe dorintele celuilalt, învãtând sã fie tolerant în fata diferentelor si sã accepte compromisuri, având în prim plan nu propria persoanã, ci întotdeauna pe celãlalt, opusul, complementarul, jumãtatea cealaltã, în orice relatie s-ar afla. Nu trebuie sã se aseze pe sine pe primul plan al preocupãrilor, ci trebuie sã se aplece mai mult asupra nevoilor celorlalti. E posibil sã îsi reîntâlneascã în aceastã viatã iubirea cea mai mare a existentei anterioare, dar nu e obligatoriu ca aceastã iubire sã se concretizeze prin cãsãtorie. Dimpotrivã, ea ar putea rãmâne un ideal intangibil, acel punct nevralgic care îl va face sã lupte pentru atingerea armoniei. Nu trebuie sã astepte toatã viata sufletul pereche, ci trebuie sã accepte iubirile care i se oferã, întelegând cã nimic nu poate fi perfect. Scopul sãu principal în aceastã viatã trebuie sã fie pacea, linistea, armonia, buna convietuire cu ceilalti, buna întelegere a celorlalti, dreptatea, sinceritatea, judecata justã si întotdeauna amabilitatea si politetea în relatiile cu lumea. Nu trebuie sã se abatã de la aceste principii de viatã care i-ar putea aduce realizarea deplinã a idealurilor sale.

SCORPION - În viata anterioarã individul a avut o existentã durã, în care a acumulat mari datorii karmice fatã de cei din jur. A avut o fire mai rãzboinicã, mai bãtãioasã, care i-a atras multi dusmani fatã de care, în actuala existentã, va avea de plãtit. Si-a exercitat puterea într-un mod autoritar si agresiv fatã de ceilalti, a abuzat de forta sa – ori fizicã, ori psihicã, ori politicã, ori eroticã – pentru a obtine avantaje în beneficiu personal. A avut tendinte distructive sau autodistructive, nu a iertat si nu uitat usor ofensele care i s-au adus, si e posibil ca, undeva în subconstientul sãu karmic, sã aibã si acum amintiri negative vis-a-vis de întâmplãri din viata precedentã, pe care vrea sã le rãzbune acum. Aceeasi atitudine transantã o are si în aceastã viatã, mostenind energia debordantã din viata precedentã, si este tentat sã si-o iroseascã în acte de exercitare a fortei asupra celorlalti: violentã, rãzbunare, gelozie, duritate. Pentru cã a trecut prin atât de multe experiente dramatice în viata precedentã, el este obisnuit acum cu dificultãtile existentei, este obisnuit cã pentru tot ce obtine trebuie sã lupte si nu îl sperie greutãtile. Este cãlit în atâtea vieti dificile, dar nu înseamnã cã aceasta va fi mai usoarã. Învãtat cu greul, el are o capacitate de adaptare fantasticã la orice vicisitudini ale sortii, capabil de mari transformãri pe sablonul exigentelor vietii. Va trebui sã treacã de latura materialistã a vietii spre latura spiritualã, o cale spiritualã este necesarã pentru a-si atinge telurile karmice, fie cã e vorba de o formã filosoficã, religioasã sau culturalã a spiritualitãtii. Ca si în viata precedentã, el va cãdea adeseori în cele mai negre vãgãuni, dar va avea puterea fantasticã de a se redresa, de a reveni la normal, ca pasãrea Phoenix din propria-i cenusã. Trebuie sã devinã un simbol viu pentru altii pentru capacitatea de transformare si de renastere chiar si în cele mai crunte momente ale vietii. Trebuie sã aprofundeze viata, sã nu se lase înselat de pojghita aparentã de la suprafatã, sã descopere tainele vietii si ale mortii, sã pãtrundã adânc în esenta existentei sale, de aceea o cale spiritualã aprofundatã ar fi cea mai potrivitã pentru a-si împlini acest deziderat.

SÃGETÃTOR – Faptul cã subiectul s-a reîncarnat în zodia Sãgetãtorului nu este deloc întâmplãtor, trãsãturile acestei zodii fiind exact cele care i-au lipsit în viata anterioarã si cãrora acum trebuie sã le acorde cea mai mare atentie. În viata anterioarã, nu a putut sã-si ia viata în serios, s-a cam jucat cu viata sa, ca un fluturas de neoprit, si nu a reusit sã câstige credibilitatea lumii. Acum, exact aceasta este trãsãtura dominantã la care trebuie sã acorde atentie: sinceritatea, credibilitatea, loialitatea, depunând eforturi pentru a demonstra de fiecare dacã cã este un om de încredere, pe care oricine se poate baza. Nu a reusit sã-si extindã orizonturile cunoasterii, fie în plan intelectual – studii, culturã, educatie – fie în plan geografic – cãlãtorii, deplasãri. S-a încarnat cu o karmã a cunoasterii, a extinderii spiritului pânã la niveluri cât mai înalte – stiintã, filosofie, culturã, studii înalte, spiritualitate – pe care în viata anterioarã le-a tratat cu indiferentã, multumindu-se cu o „spoialã” de cunoastere din toate domeniile. E posibil ca atunci sã fi apelat la minciunã, dualitate, superficialitate, ignorantã, pe când acum i se cere imperios sã devinã un exemplu de elevare spiritualã, luând-o pe calea cunoasterii avansate într-un domeniu care îl atrage si pe care sã-l transforme într-un ideal de viatã. Nu trebuie însã sã treacã superficial prin studiu, ci sã încerce sã ducã pânã la vârf acel domeniu teoretic. Pe de altã parte, trebuie sã se bucure, în aceastã viatã, de o mare libertate de miscare, de cunoastere, de exprimare, deci sã învete sã-si expunã sincer punctele de vedere, fãrã a le îmbrãca în vorbe mari, care sã facã plãcere auditoriului. Trebuie sã învete sã spunã adevãrul si sã aibã curajul propriilor principii. O cale spiritualã i s-ar potrivi de minune, fie cã e religie, culturã sau o formã de filosofie abstractã. S-a nãscut într-o zodie complexã pentru a deveni un om complex, depãsind pragul superficialitãtii de care a dat dovadã în viata anterioarã. Trebuie sã aibã o viatã activã, în perpetuã schimbare, în care sã învete sã-si foloseascã din plin marile talente cu care a fost înzestrat si sã-si punã permanent imensa creativitate la treabã. A trãi o viatã stearsã si pasivã, nãscut fiind sub zodia Sãgetãtorului, nu ar face decât sã-si rateze misiunea. Virtutile deosebite ale Sãgetãtorului îi sunt acum imperative de viatã!

CAPRICORN – Faptul cã subiectul s-a reîncarnat în zodia Capricornului nu este deloc întâmplãtor, trãsãturile acestei zodii fiind exact cele care i-au lipsit în viata anterioarã si cãrora acum trebuie sã le acorde cea mai mare atentie. În viata anterioarã nu a putut sã câstige respectul societãtii pentru valoarea sa umanã, a trãit mereu în strânsã dependentã de altii, fãrã a lupta pentru a dovedi cine este. A preferat o pozitie cãldutã alãturi de cineva drag – un partener de viatã, o familie, un pãrinte, un cãmin – de la care a cãpãtat securitatea emotionalã de care avea nevoie. Acum el trebuie sã se detaseze de latura emotionalã a vietii pentru a-si câstiga o pozitie solidã în societate. Sã devinã un nume, sã aibã un renume, sã obtinã respectul lumii pentru ceea ce a realizat prin forte proprii. S-a reîncarnat cu o karmã a datoriei si a realizãrii profesionale, aceste planuri fiind slab reprezentate în viata anterioarã. Acum el trebuie sã devinã un exemplu în plan profesional, trebuie sã urce pe treptele carierei prin eforturi sustinute. Este o zodie karmicã prin excelentã, patronatã de Saturn, si el o plantã cu încãrcãturã karmicã profundã, de aceea viata subiectului nu va fi usoarã, ci va fi supusã multor probe de încercare de naturã karmicã, dar prin muncã, efort si tenacitate, dovedind cã poate lupta cu viata, va reusi sã-si capete pozitia care i se cuvine. Acum va învãta lectia datoriei, a seriozitãtii, a depãsirii piedicilor prin forte proprii, ceea ce în viata anterioarã nu a reusit sã facã, fiind prea legat de altii care luptau în locul lui. Atunci a fost un om prea sensibil, fragil în fasa greutãtilor, clacând adeseori la greu, pe când acum trebuie sã devinã un dur, un om puternic, influent, fãrã teamã, un om care îsi poate clãdi singur destinul prin efort. Va sti ce sunt greutãtile, dar le va depãsi de fiecare datã prin marea sa vointã. Virtutile deosebite ale Capricornului îi sunt acum imperative de viatã!

VÃRSÃTOR - Aratã cã individul a trãit în perioade istorice în care valorile de egalitate, libertate si independentã erau avansate sau în care s-a luptat acerb pentru obtinerea acestor drepturi. Avea o viziune universalã despre iubire si dãruire si era cu un pas înaintea semenilor sãi prin principiile dupã care îsi ghida viata, tocmai de aceea acum îi este dat sã aibã tot un mod de viatã mai modern, mai aparte, mai avansat. A trãit existente în care s-a luptat pentru un ideal suprem, dincolo de fiinta sa, dincolo de nevoile sale, eventual un ideal pentru o colectivitate de oameni. Nu s-a dedicat prea mult celor apropiati, nici mãcar propriei sale persoane, pentru cã pentru el era mai importantã lumea în care trãia si binele colectivitãtii. Acum are o atractie spre lumea largã, spre tot ce e nou si modern, tocmai pentru cã în reîncarnãrile trecute a fost deosebit de ceilalti, afirmându-se prin mentalitatea sa foarte liberalã. A cãutat sã-si extindã cât mai mult orizonturile, nu s-a oprit la o viatã îngustã si limitatã în care sã-si asigure doar binele personal, ci a cãutat sã devinã un exemplu pentru ceilalti, uitând de orice egoism personal. Totusi i-a neglijat pe cei apropiati, de aceea în aceastã viatã trebuie sã asigure afectiunea si ocrotirea în primul rând celor care tin la el si abia apoi sã-si îndrepte prea plinul cãtre lumea largã. A trãit mai mult pentru grupul din care fãcea parte, societatea, grupãrile, cercul, mediul bine definit al lumii sale fiind practic centrul existentei trecute.

PESTI - Indicã o karmã de suferintã, ca urmare a unor încarnãri grele în care însã individul nu a putut sã lupte cu greutãtile ci a preferat sã fugã de ele. S-a ascuns într-o lume a iluziei în care îsi impunea sã facã abstractie de problemele grave cu care se confrunta, alunecând pe o pantã a melancoliei pasive. Si-a lãsat vietile anterioare sã treacã fãrã rost, visând la sperante desarte si asteptând de la altii sprijin. Pasivitatea si auto-compãtimirea au fost cei mai mari dusmani care i-au distrus personalitatea si a devenit încetul cu încetul un om absent din iuresul vietii. Acum trebuie sã se debaraseze de aceastã tendintã spre inactivitate si eschivã si sã aibã curajul sã înfrunte greutãtile si sã le rezolve de unul singur, fãrã a mai astepta ajutor de la altii. Nici viata actualã nu va fi usoarã, adeseori orice tendintã spre pasivitate îi va fi sanctionatã grav, luându-i-se sansa sau dreptul de a simti viata la intensitate maximã. Pasivitatea vietilor anterioare va reveni în aceastã viatã cu diverse repercusiuni: imobilitate fizicã, suferintã, boalã karmicã, compromis, sacrificiu, izolare, singurãtate, trãdare, resimtind acum ceea ce nu a stiut sã pretuiascã în vietile anterioare: sansa de a decide singur, de a te misca în voie, de a actiona la momentul oportun. Trebuie sã-si dezvolte încrederea în sine, sã gândeascã întotdeauna pozitiv, sã nu se mai lase furat de pasivitate, iluzii si melancolie. Trebuie sã porneascã pe un drum spiritual prin care sã se sacrifice pentru altii.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...