sâmbătă, 4 septembrie 2010

Relaxare

  Iti doresti sa te relaxezi? Munca iti domina existenta? Trebuie sa incerci ceva nou. De astazi inainte poti incerca o relaxare totala. Lucrul alaturi de echipa nu se desfasoara asa cum ti-ai dori. De obicei presiunea cade asupra umerilor tai, pentru ca tu stii sa le faci pe toate cel mai bine. Sau cel putin asa ti se pare. Pana una alta, munca asidua face din tine o victima a societatii. Nu mai ai timp sa socializezi, nu mai ai timp sa iesi in oras cu prietenii. Ziua ti-o petreci printre hartii, departe de lumea reala.

  Devii unealta societatii, desi iti pare greu sa crezi asta. Nu inseamna ca esti un om slab, ci doar ca iti doresti sa faci totul bine. Nu cunosti refuzul si incerci sa iti imbunatatesti munca in continuu. Acest fapt iti transforma viziunea asupra propriei vieti. Uiti sa zambesti, uiti sa te distrezi, uiti ca esti tu si ca mai ai si viata personala.

  De aceea este bine ca din cand in cand sa te rupi de realitatea construita de tine. Trebuie sa iti impui un ragaz pentru propria persoana. Cateva zile in care iti vei programa tot ce te-ar putea fericita: cateva ore la SPA, un masaj facial, o impachetare in ciocolata sau in parafango, o iesire in club. Nu uita ca o zi de relaxare atrage dupa sine si o detoxifiere a organismului, asa ca programeaza-ti o sedinta de sauna si o alta sedinta de dans.

  Vei simti ca prinzi energie chiar si atunci cand inchizi ochii pentru o clipa. In zilele tale libere nu raspunzi la tel. Daca esti omul online-ului atunci iti setezi un mesaj pe e-mail prin care anunti ca esti in concediu. Nimeni nu iti poate distrage atentia in aceasta perioada de glorie pentru tine.    Ori de cate ori simtiti ca mintea este nelinistita, tensionata, ingrijorata si ca rosteste prea multe cuvinte, ca este anxioasa sau visatoare folositi urmatoarea tehnica: mai intai expirati profund. Incepeti intotdeauna prin a expira. Expirati profund, cat de mult puteti; aruncati aerul afara. Aruncand aerul in afara, starea in care va aflati va fi arucata la randul ei in exterior, deoarece totul este respiratie. Aruncati suflumadeparte posibil. Retrageti-va abdomenul spre interior si ramaneti asa cateva secunde; nu inspirati. Lasati aerul sa ramana afara, si nu inspirati timp de cateva secunde. Apoi permiteti-i corpului sa inspire.Inspirati profund- cat de mult puteti. Apoi opriti-va din nou timp de cateva secunde. Intervalul trebuie sa fie acelasi ca atunci cand ati retinut respiratia in exterior. Daca o lasati in afara timp de trei secunde, o retineti inauntru tot trei secunde. Expirati, ramaneti fara aer timp de trei secunde, inspirati si ramaneti cu aerul in plamani tot trei secunde. Insa trebuie sa dati afara tot aerul. Expirati total si inspirati total, facand din aceasta un ritm. Retentie, inspiratie, retentie, expiratie. Si repetati. Veti simti imediat o schimbare in intreaga voastra fiinta. Starea va va parasi, atmosfera din jurul vostru va fi diferita.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...