duminică, 15 august 2010

CANTECUL .......SOARELUI!

Soarele a fost sursa de inspiratie pentru sute de piese, dar oamenii de stiinta au descoperit acum ca steaua din centrul sistemului nostru solar are propria sa muzica.

Specialistii in astronomie de la Universitatea Sheffield au reusit sa inregistreze, pentru prima data, armoniile stranii produse de campul magnetic al Soarelui in atmosfera exterioara a stelei. Ei au descoperit ca liniile de camp magnetic produc in atmosfera exterioara a soarelui vibratii asemanatoare corzilor instrumentelor muzicale.

Folosind imaginile prin satelit ale acestor linii de camp magnetic, care pot avea o lungime de 60.000 de mile, oamenii de stiinta au putut sa recreeze sunetul transformand vibratiile vizibile in sunet si crescand frecventa acestora, astfel incat sa poata fi percepute de urechea umana.

Profesorul Robertus von Fay-Siebenburgen, seful Departamentului de cercetare a fizicii solare de la Universitatea Sheffield, spune despre aceasta experienta: "Este frumos si straniu in acelasi timp sa auzi aceste zgomote produse de o sursa atat de puternica pentru prima oara".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...